Bezglutenowa tarta z truskawkami

Jellyfisher
Ciasta
21.05.2020 18:04
Bezglutenowa tarta z truskawkami

Krem: 2 duże jajka 225 gram śmietany 18% kwaśnej 55 gram śmietany kremówki 100 erytrolu 1 łyżka proszku budyniowego 1 szczypta soli Zmiksować, wylać na podpieczony spod (może być ciepły) dodać trochę owoców (można tylko świeże na wierzch po upieczeniu. To jest sztosik :) pyszna, orzeźwiająca tarta poleca się na majówkę:) 150 gram mąki 115 gram masła 1 żółtko 50 gram erytrolu 2 łyżeczki zimnej wody (można pominąć) Piec w 180 stopniach 20-30 minut lub dłużej, budyń musi być ścięty, nie płynny.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.jellyfisher.com/2020/05/tarta-z-kwasna-smietana-i-owocami.html?m=1