Pudding truskawkowy

Desery
20.05.2020 11:13
Pudding truskawkowy

Składniki (naczynie żaroodporne 28×18 cm): 500-700 g truskawek 2 jajka 100 g brązowego cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 100 g masła 1/4 szklanki mleka 150 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier puder do posypania Truskawki obrać, pokroić na połówki, przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego (nacięciami do dołu). Truskawkowy pudding to idealny deser na niezapowiedzianą wizytę gości lub prośby domowników o coś słodkiego w sytuacji, gdy nie macie ani czasu, ani ochoty zbytnio się wysilać ; ) Jajka utrzeć z brązowym cukrem na jasną, puszystą masę. Bardzo ten wypiek lubię nie tylko za błyskawiczne przygotowanie, ale głównie za to jaki jest pyszny! ; )

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.marta-gotuje.pl/pudding-truskawkowy/