Wafle z mlekiem w proszku i bakaliami

Ewa

Ciasta

20.05.2020 7:53

Wafle z mlekiem w proszku i bakaliami

orzechów włoskich około 5-6 sztuk galaretek w cukrze 1 op. cukru wanilinowego 2 łyżki kakao 2 suche wafle/andruty Masło rozpuszczamy na małym ogniu razem z cukrem, cukrem wanilinowym, kakao oraz mlekiem. Uwagi: Jeden z herbatników można pokruszyć na piach i otoczyć w takim proszku pokrojone galaretki – by nie sklejały się zbytnio ze sobą. rodzynek garść suszonej żurawiny 1/2 szkl. prażonych orzechów ziemnych 1/2 szkl. Dodajemy pokruszone herbatniki, pokrojone w kostkę galaretki, posiekane orzechy oraz rodzynki i żurawinę, mieszamy. Takie wafelki na raz to świetne rozwiązanie. 250 g masła 1/2 szkl. Z tego też powodu u mnie pokrojone w niewielką kosteczkę. mleka w proszku 3/4 szkl. cukru (polecam mniej) 100 g herbatników 1/2 szkl.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://smakinatalerzu.pl/2020/05/20/wafle-z-mlekiem-w-proszku-i-bakaliami/