Buraczki ze śmietaną (na ciepło)

Obiad
11.05.2020 18:12
Buraczki ze śmietaną (na ciepło)

Umyte buraki upiecz w piekarniku (piecz około 60 minut w temperaturze 200 stopni) lub włóż do rondla i ugotuj (gotuj około 60-90 minut). Dla przygotowania możesz specjalnie ugotować buraki, upiec je w piekarniku lub wykorzystać te, które zostały po zrobieniu barszczu. Składniki: - 1 kg buraków ćwikłowych - 3-4 łyżki gęstej śmietany 18% - łyżka masła - sól i pieprz - łyżeczka cukru Buraczki ze śmietaną doskonale pasują do ziemniaków, klusek (śląskich, kopytek), mięs (pieczonych, duszonych, kotletów, pulpetów).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kulinarnesos.com.pl/buraczki-ze-smietana-na-cieplo/