Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki drobnego cukru 3-4 łyżki oleju 1 łyżka zimnej wody 4 kopiate łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Pianka cappuccino: 2 i 1/2 szkl. mleka 1 op. cappuccino czekoladowego (110g) 2 op. Śnieżki 2-3 łyżki żelatyny Pianka śmietankowa: 500 ml śmietanki 30% lub 36% 1 łyżka cukru pudru 1 op. galaretki cytrynowej Delikatny biszkopt i dwie pianki – jedna o smaku czekoladowego cappuccino, druga na bazie bitej śmietany z galaretką. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy (21x32cm) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 minut. Dodatkowo: około 70 g czekolady Jajka miksujemy wraz z cukrem na jasną i puszystą masę. Udostępnij Zapisz Kto lubi ciasta o smaku cappuccino, ten będzie zadowolony z tego wypieku. Pod koniec dodajemy rozpuszczoną żelatynę (wcześniej można ją zahartować, dodając do niej jedną łyżkę masy cappuccino). Piankę cappuccino od razu przekładamy na przestudzony biszkopt, wyrównujemy. Zdejmujemy z palnika i rozpuszczamy w nim proszek cappuccino. Od razu wykładamy na piankę cappuccino. Następnie podgrzewamy na małym ogniu, tylko do rozpuszczenia (nie gotujemy!). Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody.