7 małych deserków Na mus rabarbarowy 500-600 gramów rabarbaru 50-60 gramów cukru Masa serowa 250 gramów mascarpone 250 gramów sera twarogowego mielonego (z wiadereczka) 3 łyżki cukru pudru Rabarbar umyć i odciąć brzydkie końcówki, pokroić na półcentymetrowe plasterki zasypać cukrem i odstawić na 1-2 godzinki aby puścił sok. Gotowe :) Do miski przekładamy ser mascarpone, ser twarogowy, cukier i miksujemy do połączenia składników następnie dodajemy 3 łyżki musu rabarbarowego i ponownie miksujemy na jednolity krem. Na dno szklaneczek, pucharków (ja użyłam słoiczków po jogurtach ze znanego marketu) wkładamy jedną część masy serowo-rabarbarowej następnie łyżkę samego musu rabarbarowego. Następnie przełożyć do garnka i gotujemy na małym ogniu do momentu aż zmięknie i się rozpadnie.