Przepis
SKŁADNIKI:
arbuz 1/4 szt
melon galia 1/2 szt
melon miodowy 1/2 szt
melon melba 1/2 szt
cytryna 1 szt
bazylia 2 gałązki
PRZYGOTOWANIE:
Melony przekrawamy na pół, wyciągamy pestki i obieramy ze skórki. Miąższ kroimy w większe kostki. Arbuza kroimy w plastry i również kroimy. Można użyć specjalnej łyżki do owoców, wychodzą ładne kulki:) Owoce przekładamy do miski. Bazylię opłukać i osuszyć. Listki dołożyć do owoców. Do miski wycisnąć sok z całej cytryny. Wszystkie składniki wymieszać i pozostawić na kilka minut tak aby owoce puściły soki. Sałatkę podawać schłodzona. Ja przed podaniem wybrałam bazylię, pozostawiła świetny smaki nie przyćmiła owoców. Dekorować plastrami cytryny. Smacznego:)