Łosoś pieczony ze szparagami

Agnieszka
Obiad
04.05.2020 12:40
Łosoś pieczony ze szparagami

Łosoś upieczony tą metoda jest soczysty, bo w gruncie rzeczy ryba nie jest pieczona a ugotowana na parze wydobywającej się z warzyw. Składniki: 2 filety z łososia po 200-250 g każdy 4 średniej wielkości ziemniaki 10 szparagów 2 garści pomidorków koktajlowych 1 łyżka oregano 6 plasterków cytryny Olej Sól i pieprz Krok 1 Przełóż 2 łyżki masła do miseczki i wstaw na kilka sekund do mikrofali lub włóż do rondelka i podgrzewaj chwilę, żeby masło znikło. Ułóż w tym miejscu plastry ziemniaków w taki sposób żeby zachodziły na siebie. Rozetnij papier na wierzchu każdej paczuszki i wstaw pod gril w piekarniku lub zwiększ temperaturę do 230 stopni. Masło ziołowe 2 łyżki masła 2 łyżki siekanej natki pietruszki 1 starty ząbek czosnku Przygotowanie: Połóż na talarkach szparagi a na nich wyłóż rybę. Łatwe Liczba porcji: 2 Łatwe danie na szybki obiad, który smakuje jak z grilla. Można go upiec w piekarniku, można zgrillować, kładąc na aluminiową tackę. Zamiast papieru możesz użyć foli aluminiowej, szczególnie jeśli chcesz upiec rybę na grillu. Najlepiej poszatkować je na tarce lub w malakserze. Jeśli masło zrobi się za miękkie wstaw na chwilę do lodówki. Na wierz wyłóż po 3 krążki z cytryny. Krok 3 Odetnij kawałek papieru do pieczenia, około 40 na 40 cm. Łosoś upieczony w papierowej paczuszce z warzywami jest soczysty i pachnący.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://niedzielnykucharz.pl/losos-pieczony-ze-szparagami/