opakowanie makaronu ryżowego opakowanie mrożonych warzyw chińskich (450 g) mała cebula łyżka masła klarowanego kostka tofu 2-3 łyżki sosu sojowego łyżka oliwy po szczypcie: kurkumy, imbiru, kminu rzymskiego, cynamonu oraz chilli lub ostrej papryki) świeża kolendra (opcjonalnie) sól, pieprz Dawniej nie lubiłam tak zwanych warzyw chińskich. Makaron możemy dodać do warzyw i wszystko razem wymieszać lub wykładamy na talerz a na makaron nasze warzywa z dodatkiem tofu. Chyba jest coś w tym prawdy bo teraz warzywa chińskie i ogólnie dania chińskie mi zasmakowały. Tofu kroimy w kosteczkę i marynujemy w oliwie, sosie sojowym, soli i pieprzu. W tym czasie gotujemy makaron zgodnie z opisem na opakowaniu. Generalnie nie lubię w mojej kuchni używać mrożonych warzyw. Następnie podsmażamy na patelni (możemy również upiec w piekarniku).