Do tego kubek domowego barszczu czerwonego i obiad gotowy! Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka wody mineralnej gazowanej 1,5 szklanki mleka łyżeczka oleju 2 jajka pół płaskiej łyżeczki soli i proszku do pieczenia płaska łyżka cukru pudru olej do smarowania patelni Farsz: średniej wielkości kapusta włoska mięso ugotowane z trzech ćwiartek kurczaka 1 duża cebula 1 łyżka masła sól, pieprz, kminek (może być mielony – ok. 1 łyżeczki olej do smażenia Wszystkie składniki na ciasto zmiksować ze sobą, odstawić do lodówki na około pół godziny. Wrzucić świeżą drobno poszatkowaną kapustę, dodać nieco soli i chwilę smażyć razem z cebulą, dodać 2 szklanki wody, dodać kminek i dusić do miękkości i odparowania płynu. Przed smażeniem każdego naleśnika rozgrzaną patelnię smarować olejem za pomocą pędzelka, najlepiej silikonowego. Na środek każdego naleśnika nałożyć ok. 3 łyżki farszu, zostawiając wolne brzegi. Obraną cebulę pokroić w drobną kosteczkę i smażyć na niewielkiej ilości oleju lub klarowanego masła około 2 minut. Obsmażyć na małym ogniu na łyżce oleju z łyżką masła.