Składniki na pikantne żeberka w ketchupie: 1 kg żeberek wieprzowych 2 cebule szklanka pikantnego ketchupu 2 łyżki sosu sojowego ciemnego łyżka oleju czosnek granulowany, papryka wędzona i ostra (może też być chili), majeranek, oregano, bazylia, sól, pieprz Przygotowanie Żeberka myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Żeberka pieczemy pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 1 h i 20 minut (aż mięso będzie miękkie i zacznie odchodzić od kości). Po tym czasie żeberka wraz z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzchu układamy pokrojone w plastry cebule. Pikantne żeberka w ketchupie zapiekane z cebulą w piekarniku są bardzo pyszne, miękkie i soczyste.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://e-przepisykulinarne.pl/2012/09/pikantne-zeberka-w-ketchupie/