Sos czosnkowy: - duży ząbek czosnku - łyżka majonezu - dwie łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego - łyżka śmietany 18% - sól, pieprz, ulubione zioła ilość mąki będzie zależała od rodzaju użytych ziemniaków) - mała cebula - sól, pieprz do smaku - bułka tarta - olej do smażenia Te kotlety możecie zrobić z ziemniaków z wczoraj, albo ze świeżo ugotowanych i ostudzonych. Mokrymi rękoma formuję kotlety, obtaczam z bułce tartej, smażę na złoto na niewielkiej ilości oleju. Do potłuczonych ziemniaków wbijam jajko, dodaję mąkę, sól i pieprz do smaku. - 1 jajko - 1-2 łyżki mąki (masa powinna być dosyć luźna, ale trzymać formę kotleta.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://cookandlov.blogspot.com/2020/04/kotlety-ziemniaczane-z-sosem-czosnkowym.html