Jak lekko przestygnie to polewamy po wierzchu polewą czekoladową(czekoladę razem ze śmietanką w miseczce wstawiamy do mikrofali na 25-30 sekund ,po wyjęciu mieszamy aż się rozpuści).Smacznego!!Zapraszam również na inne moje przepisy na ciasta: polecamPrzygotowanie:Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki(mąka,cukier,cukier waniliowy,kakao,proszek do pieczenia),mieszamy .Dodajemy po kolei jajka rozbełtane,mleko,jogurt,i zaczynamy mieszać drewnianą łyżką ,dolewamy olej i mieszamy dokładnie,na koniec dodajemy dobrze odsączone owoce i mieszamy do połączenia się składników. jogurtu 3/4 szkl. oleju 3 łyżki kakao 350 g wiśni(odsączonych) 250 g serka mascarpone na polewę: 200 g czekolady(u mnie mleczna) 100 ml śmietanki 30 % Na wierzch wykładamy łyżką mascarpone po całej powierzchni. mąki pszennej 2 jajka 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szkl.