U mnie cześć polana rozpuszczonym miodem i truskawkami (nie udało się pokazać na zdjęciach – znikały w mgnieniu oka), część z truskawkami i cukrem pudrem, a cześć z samymi owocami. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 pełne łyżeczki miodu – użyłam miodu lipowego Królewskie Miody 2 szklanki mleka 1/3 szklanki oleju 2 jajka klasy M mała szczypta soli Dodatki: truskawki, cukier puder trzcinowy, miód do podania Przygotowanie: Do ciasta nie dodaję cukru, ale rozpuszczony miód (w małej ilości, bo więcej słodkości zawsze kładziemy na gofry ;)). Bo nie wiem jak Wy, ale ja po prostu kocham gofry z truskawkami <3 Dla mnie, to połączenie idealne. Kiedyś miałam słabszą gofrownicę i czas był o wiele dłuższy (mimo zielonego światełka na urządzeniu, zawsze każdą partię piekłam chwilę dłużej, by uzyskać chrupiące gofry). Gofry z truskawkami – najlepszy przepis! A teraz czas na przepis na gofry. Gofry z tego przepisu wychodzą naprawdę pyszne. Dlatego, gdy dziś dostałam od znajomej (po promocyjnej cenie) całą kobiałkę polskich truskawek, to… gofry musiały być! Smaruję płyty grzewcze delikatnie olejem (w mojej gofrownicy starczy jak zrobię to tylko przed pierwszą partią gofrów). Dziś mam dla Was mój najlepszy przepis na gofry. Miody te pochodzą z nowoczesnego Gospodarstwa Pasiecznego, zajmującego się produkcją, konfekcjonowaniem i sprzedażą MIODU I PRODUKTÓW PSZCZELICH. W jednej misce ubijamy białka z małą szczyptą soli. Koniecznie spróbujcie mojego sprawdzonego przepisu na gofry. Tak pyszne, że zawsze na prośbę rodziny przygotowuję drugą porcję 😉 😉 A jak gofry i truskawki, to i miód.