Lasagne ze szpinakiem i ricottą

Martyna
Makarony
16.04.2020 19:38
Lasagne ze szpinakiem i ricottą

Składniki na 6-9 porcji: – 250g świeżego makaronu lasagne (lub ok. 20 płatów suszonych) – 2 puszki krojonych pomidorów – 600g ricotty – 450g świeżego szpinaku – 150g startej mozzarelli – 70g startego parmezanu – 3 jajka – 2 papryki zielone lub żółte – 2 cebule – 6 ząbków czosnku – 1 łyżka oleju – sól, pieprz Na rozgrzany olej wrzucamy drobno pokrojone papryki i cebule. Połowę sosu wylewamy na dno naczynia żaroodpornego (naczynie powinno być tak duże, by mieściły się w nim 3 płaty suchego makaronu lasagne lub 2 płaty świeżego) i równomiernie rozprowadzamy. Naczynie do lasagne powinno być tak duże, by mieściły się w nim 3 płaty suchego makaronu lasagne lub 2 płaty świeżego. Jeżeli używamy świeżego makaronu lub suchy został podgotowany: 3 płaty podgotowanego lub 2 płaty świeżego makaronu układamy na sosie wylanym na dno naczynia. Jeżeli tylko natraficie na nie w sklepie – nie wahajcie się i śmiało je kupcie. Jeżeli tylko natraficie na nie w sklepie – nie wahajcie się i śmiało je kupcie. Jeżeli jednak nie uda się Wam dorwać świeżych płatów makaronu lasagne, suszone również świetnie się sprawdzą. !!! Jeżeli jednak nie uda się Wam dorwać świeżych płatów makaronu lasagne, suszone również świetnie się sprawdzą. Nie tylko smak mają wyjątkowy, ale dzięki temu, że nie są suszone to przygotowanie lasagne staje się krótsze. Nie tylko smak mają wyjątkowy, ale dzięki temu, że nie są suszone to przygotowanie lasagne staje się krótsze. Ja najczęściej kupuję je w Auchan, ale również pojawiają się w tygodniach włoskich w Lidlu. Ja najczęściej kupuję je w Auchan, ale również pojawiają się w tygodniach włoskich w Lidlu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://befitbestrong.pl/lasagne-ze-szpinakiem-i-ricotta/