Piersi z kurczaka pod brokułową pierzynką

Marta
Obiad
16.04.2020 20:33
Piersi z kurczaka pod brokułową pierzynką

Piersi z kurczaka pod brokułową pierzynką - składniki: - 3-4 filety z piersi kurczaka (około 800-900 g) - 1 brokuł - 3 jajka - 3 łyżki majonezu - 3 łyżki mąki - 150 g sera żółtego - przyprawy: sól i pieprz Piersi z kurczaka zapiekane pod brokułową pierzynką to smakowite i pomysłowe danie. Jak zrobić piersi z kurczaka pod brokułową pierzynką? - Każdy filet z piersi kurczaka przekrój na dwa kotlety. W dużym garnku zagotuj wodę ze szczyptą soli i cukru (dzięki temu dodatkowi, brokuły zachowają swój ładny kolor). Na mięsie równomiernie rozłóż ciasto z brokułami. Do ciasta dodaj żółty ser starty na dużych oczkach tarki i zblanszowane brokuły.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/04/piersi-z-kurczaka-pod-brokuowa-pierzynka.html