Bezglutenowe gofry jaglane z awokado i jajkiem sadzonym

Dorota
Śniadania
14.04.2020 9:06
Bezglutenowe gofry jaglane z awokado i jajkiem sadzonym

sadzonym Składniki na gofry (2 gofry): 85 g mąki jaglanej 1 jajko 125 ml mleka krowiego lub roślinnego szczypta soli 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka oleju Składniki na dodatki: 1 awokado 1 pomidor garść świeżego szpinaku 2 jajka só pieprz Przygotowanie: Robię je w różnych wariantach – np. pełnoziarniste z pastą z awokado albo właśnie te w wersji bezglutenowej – na mące jaglanej. Wytrawne gofry śniadaniowe z jajkiem sadzonym O ile zwykle uwielbiam słodkości, to gofry akurat najbardziej lubię na wytrawnie. Jeżeli chodzi o gofrownicę to korzystam z MPM MGO-13 i jestem z niej bardzo zadowolona 0 gofry wychodzą chrupiące, a ona sama szybko się nagrzewa. Te wytrawne bezglutenowe gofry jaglane z awokado i jajkiem szadzonym to kolejna opcja śniadaniowa, którą się ostatnio zajadam. Można tworzyć tak różnorodne ciasta, z różnych mąk, z różnymi dodatkami i te opcje się po prostu nie kończą 🙂