200 g mąki orkiszowej jasnej125 g masła2 żółtka1 łyżka ksylitolu/cukru1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia2 białka100 g orzechów włoskich1 łyżka mąki ziemniaczanej2,5 łyżki ksylitolu/cukru50 ml śmietany kremówki50 g ciemnej czekolady1 garstka orzechów włoskichPrzygotowanie:SMACZNEGO! Dodać żółtka, a po połączeniu ciasta w kulę zawinąć je w folię spożywczą i odstawić do lodówki na 30 minut wysmarowaną foremkę masłem wykleić rozwałkowanym ciastem. do misy robota wsypać mąkę, cukier, proszek do pieczenia i zagnieść z masłem pokrojonym na kawałeczki na drobną kruszonkę. Do bezy wmieszać zmielone orzechy włoskie i 1 łyżkę mączki ziemniaczanej wylać masę orzechową na podpieczony spód (może być gorący, prosto z piekarnika).