Kokosowa babka majonezowa z lukrem

Agata
Ciasta
10.04.2020 10:26
Kokosowa babka majonezowa z lukrem

Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne wielkanocne ciacha: - Drożdżowa babka z bakaliami - Baba drożdżowa wielkanocna z rodzynkami - Wielkanocna baba drożdżowa na żółtkach - Cytrynowa babka z kolorową posypką - Zielona babka piaskowa z lukrem - Owsiane ciasto z jabłkami i kremem - Cytrynowe mini babeczki wielkanocne - Pascha wielkanocna - Prosta pomarańczowa babka - Mazurek kajmakowy - Babka cytrynowa z polewą czekoladową - Babka majonezowa |Kokosowa babka majonezowa z lukrem| Kokosowa babka majonezowa z lukrem Proporcje na formę o średnicy 22,5 cm Czas przygotowania: 70 minut Składniki: Czas przygotowania: 70 minut Składniki: - 100 ml delikatnego majonezu - 100 g mąki ziemniaczanej - 70 g mąki pszennej - 180 g cukru - 4 jajka - 1 łyżka cukru waniliowego - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - szczypta soli - 1 szklana wiórków kokosowych Lukier: - 3/4 szklanki cukru pudru - 3/4 łyżeczki soku z cytryny W misce ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę, następnie dodajemy majonez, a potem stopniowo mąki, sól, proszek do pieczenia i wiórki. Kokosowa babka majonezowa z lukrem Wielkanocne wypieki, to nieodzowny element tych wiosennych świąt. Gdy babka chwilę przestygnie wyjmujemy ją z formy i studzimy na kratce. Sok z cytryny ucieramy z pudrem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2020/04/kokosowa-babka-majonezowa-z-lukrem.html