Możecie go znaleźć nie tylko tutaj, ale także w najnowszym e-booku Purelli z przepisami wzmacniającymi odporność, który za darmo możecie pobrać tutaj. Wegańskie mini serniczki miętowe z moringą Wegańskie mini serniczki miętowe z moringą Znaliście takie nerniczki? Surowe desery – co to takiego? Surowe desery, czyli raw desserts stały się mocno popularne na zachodzie, ale u nas też zaczynają być doceniane – to nic innego jak desery i ciasta bez pieczenia, przygotowywane na bazie produktów, które zwykle tylko blendujemy i razem składamy. Składniki na wierzch: 120 g gorzkiej czekolady minimum 70% 4 łyżeczki oleju kokosowego 1 łyżka kruszonego surowego kakao Purella 1 łyżka owoców goji od Purella 2 łyżeczki soli w płatkach lub gruboziarnistej morskiej Przygotowanie: Migdały i daktyle Na blogu znajdziecie również przepis na dyniowe mini serniczki wegańskie z orzechów nerkowca oraz na surowe proste ciasto ze śmietanką kokosową i owocami. Składniki na masę miętową: 1 szklanka (ok. 120 g) nerkowców 2 łyżeczki proszku moringa ¼ szklanki świeżej mięty 2 łyżeczki syropu klonowego 1/3 szklanki mleka roślinnego 1 łyżka oleju kokosowego (w stanie płynnym) Jeżeli chcecie być na bieżąco z tym, co pojawia się na blogu gorąco zachęciam do śledzenia mnie na Instagramie i Facebooku! Wegańskie mini serniczki miętowe z moringą to kolejny sposób na ich przyrządzenie – są piekne, efektowne i bardzo zdrowe! Ilość: 6 Czas przygotowania: 1 h namaczania + 20 minut + 2 h mrożenia Składniki na spód: ½ szklanki migdałów ½ szklanki daktyli 1 łyżka kakao Blendujemy wszystkie składniki na masę miętową do uzyskania gładkiej konsystencji, wykładamy po 2 łyżki na spód i znowu wstawiamy do zamrażarki. Jest na maksa bogata w białkow (aż 900% więcej niż jogurt!), ma dużo wapnia, potasu i żelaza (więcej niż w szpinaku!). Orzechy nerkowca po zblendowaniu z kilkoma dodatkami przybierają strukturę bardzo podobną do klasycznego sernika – dlatego też są wykorzystywane do surowych deserów wegańskich. Blendujemy migdały z daktylami i kakao i wykładamy spód silikonowych foremek na babeczki. Przed zaserwowaniem wyciągamy delikatnie z silikonowych foremek na około 30 minut przed podaniem. Dajemy jej chwileczkę ostygnąć, wyciągamy babeczki z zamrażarki i pokrywamy ich wierzch polewą wyrównując, dekorujemy owocami goji, surowym kakao i solą. Na wzmocnienie odporności, która teraz jest tak ogromnie ważna – jest idealna.