Babka budyniowa

Ciasta
09.04.2020 9:53
Babka budyniowa

Polecam :) Składniki: 4 jajka szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej, tortowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki oleju 1 łyżka kakao 1 łyżka mleka Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem. Powiem szczerze, że podczas robienia ciasta, miałam pewne wątpliwości, co z tego będzie. W końcu kroję, w środku wygląda fajnie, mniam ...... jest pyszna, wilgotna i ma taki fajny, budyniowy posmak. Na szczęście, po dodaniu piany z białek ciasto zrobiło się gładkie. Część ciasta wyłożyć do foremki na babkę, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. W końcu wystygła, oblałam polewą, posypałam nawet orzeszkami, dla ozdoby. Mimo to czekałam, aż się upiecze, bo cały czas, miałam wątpliwości. Są nawet takie bez mąki, na samych budyniach. W pewnym momencie konsystencja ciasta, była dość dziwna. Zmiksować chwilę na najniższych obrotach miksera, lub wymieszać łyżką. Do pozostałej części ciasta, dodać kakao i mleko.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/04/babka-budyniowa.html