soku pomarańczowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1 ½ szkl. mąki, 1 opakowanie krojonej skórki pomarańczowej 1 małe opakowanie kropelek czekoladowych rozpuszczona gorzka czekolada, można dodać 1-2 łyżki śmietany szklanka ma poj. 250 ml Jak zrobić lukier najszybszym sposobem? Polecam Wam Przepis na świąteczny sernik pomarańczowy: Składniki na dużą blachę Świątecznego sernika pomarańczowego: 1 kg twarogu sernikowego z wiaderka, 9 szt jajek 125 g masła lub margaryny, 2 szkl. Do misy robota przekładamy sernik z wiaderka, dodajemy 6 żółtek, 4 łyżki domowego cukru waniliowego, wsypujemy 2 suche budynie śmietankowe, wlewamy olej i sok pomarańczowy i dokładnie miksujemy. mąki, 3 łyżki cukru, 2 łyżki domowego cukru waniliowego, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, miksujemy i wykładamy ciastem dno podłużnej formy. cukru, 6 łyżek domowego cukru waniliowego, 2 budynie śmietankowe 2 x 40 g, 3/4 szkl. oleju, 1/2 szkl. Jak zrobić ciasto na spód sernika: Rozpuszczamy w rondelku masło lub margarynę, studzimy, dodajemy 3 żółtka, 1 ½ szkl. Masa białkowa: w wysokim pojemniku ubijamy 9 białek na sztywno z 1,5 szkl. cukru. Ja tym razem zamiast wody dodałam kilka łyżek soku z pomarańczy, w ten sposób powstał pyszny lukier o smaku pomarańczowym. Świąteczny sernik pomarańczowy Z czym kojarzą Wam się Święta, bo mi z sernikiem. cukru pudru +1-2 łyżki wody + jeśli chcemy mieć kolorowy lukier to dodajemy barwniki spożywcze.