Racuchy budyniowe z jabłkami - składniki: - 2 szklanki mąki pszennej - 1 budyń waniliowy (proszek: 40 g) - 20 g drożdży - 2 łyżki cukru - 1 szklanka letniego mleka - 2 jajka - szczypta soli - 2 jabłka - dodatkowo: olej do smażenia, cukier puder do oprószenia Dokładnie wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około 15 minut, by drożdże zaczęły pracować. - Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 1 godzinę. - Ciasto ponownie przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 45 minut. Jak zrobić racuchy budyniowe z jabłkami? - Do miseczki rozkrusz drożdże, dodaj cukier, 1 łyżkę mąki i mleko. Idealne na śniadanie lub podwieczorek, miękkie i pulchne racuszki z dodatkiem waniliowego proszku budyniowego i tartych jabłek.