Spaghetti z zielonym pesto – składniki: 1 pęczek natki pietruszki 2 pęczki bazylii (użyłam wycięte z dwóch doniczek) 3 ząbki czosnku 100 g pestek słoneczniku około 150 ml oliwy 100 g twardego żółtego sera, plus troszkę do potarcia na wierzch łyżeczka soli pół łyżeczki pieprzu 500 g makaronu spaghetti. Spaghetti z zielonym pesto bazyliowo-pietruszkowym Podane składniki wystarczą do podania z 500 g dobrej jakości makaronu spaghetti. Zupa krem brokułowa z pesto z rukoli Włoski chlebek z zielonym pesto Spaghetti z zielonym pesto bazyliowo-pietruszkowym to błyskawiczny przepis na pyszny obiad, który jest sycący, a także ma w swoim składzie ogrom witamin. Jeżeli lubisz pesto, zobacz też przepis na: Kotlet szwajcarski z pesto Spaghetti z zielonym pesto – wykonanie: Makaron gotujemy wg opisu na opakowaniu. Pesto przygotowane ze świeżych ziół jest nie tylko bezporównywalnie smaczniejsze od tego ze sklepowego słoiczka, ale także bardzo zdrowe. W blenderze kielichowym umieszczamy wszystkie składniki na pesto i przez chwilę siekamy, aż masa będzie gładka.