Galaretki drobiowe- pisanki

Joanna
Wielkanoc
29.03.2020 11:07
Galaretki drobiowe- pisanki

Kawałek selera 1 opieczona cebula 1 ząbek czosnku 1 liść laurowy 2 kuleczki ziela angielskiego 4cm kawałek pora 2 łodyżki lubczyku Sól, pieprz do smaku 2 litry wody 8 łyżeczek żelatyny na 1 l. wywaru Do uzupełnienia pisanek: 20 wydmuszek z jajek 10 łyżek kukurydzy 10 łyżek zielonego groszku konserwowego Natka świeżej pietruszki Codziennie zastanawiam się czy Marcin z roboty czegoś nie przywlókł i choć chciałabym mieć inne podejście do tematu, to jakoś nie potrafię. Tzn mam, ale od trzech dni odmawia posłuszeństwa i obchodzę się z nią niczym z jajkiem. Nowych przepisów nadal nie spisałam, więc zasypię Was tymi, które w zeszłym roku nie doczekały się już publikacji. Składniki na 20 sztuk: 3 udka z kurczaka 3 marchewki 2 pietruszki Nie wiem jak Was, ale mnie nieco paraliżuje ten cały wirus i nijak nie mogę się ogarnąć. Pozostawiamy na minimum kilka godzin w zimnie do zastygnięcia, a przed podaniem obieramy ze skorupek i układamy na półmisku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuchniawczekoladzie.blogspot.com/2020/03/galaretki-drobiowe-pisanki.html