Dzięki podsmażeniu pomidorów na wytopionym tłuszczu z kaczki powstał pyszny sosik, do którego dodałam odrobinę soku z pomarańczy, który wymieszałam z ugotowaną kaszą gryczaną, dzięki temu zwykła sałatka z kaszy gryczanej i sałaty nabrała wspaniałego smaku 🙂 Kaczka pierś smażona z tymiankiem była krucha i delikatna. Tak przygotowana Pierś kaczki z tymiankiem z sałatką z kaszy gryczanej i sałaty z dodatkiem soku z pomarańczy będzie idealnym daniem na tegoroczną Wielkanoc, czy inne Święta, czy też uroczystości, potrawa jest elegancka i smaczna. Pierś kaczki z tymiankiem z sałatką z kaszy gryczanej i sałaty z dodatkiem soku z pomarańczy. Majonezowe roladki z botwiną i kaczką Kaczka pieczona z jabłkami Kaczka pieczona z sokiem pomarańczowym Do kaczki przygotowałam sałatkę z kaszy gryczanej, kolorowej sałaty z odrobiną soku ze świeżej pomarańczy, podałam też podsmażone pomidorki koktajlowe. Polecam kilka przepisów na dania z kaczką: kaczka smażona z kolorowym pieprzem. Następnie każdą kaczą pierś obsmażamy 6-7 minut z jednej strony od skóry, odwracamy i smażymy ok. 5 minuty, dorzucamy na patelnię gałązkę pomidorów koktajlowych i smażymy razem. Polecam, gdyż to połączenie z z kaszą było bardzo smaczne. Ściągamy piersi kacze z patelni i zostawiamy aby mięso odpoczęło.