BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY

Iwona
Obiad
24.03.2020 18:15
BIGOS Z MŁODEJ KAPUSTY

Składniki na 4 osoby: - 1 mała główka młodej kapusty - pół pętka kiełbasy - mogą też być kawałki boczki, mięsa, pieczeni itp. - 1/2 główki cebuli zeszklonej na oleju - 1/2 pęczka koperku - 4 ziarnka ziela angielskiego - 2 liście laurowe - 1/2 łyżki warzywka bez soli np. domowego - sól, pieprz do smaku - 4-5 łyżek koncentratu pomidorowego - olej do smażenia Bigos Z Młodej Kapusty Dzisiaj podsuwam Wam pomysł na szybki obiad który może być nawet na dwa dni, a można cześć zamrozić lub na drugi dzień podać np. z makaronem jako łazanki. Na tym samym oleju możemy przesmażyć mięsko/boczek itp. 2. Z kapusty zdejmujemy wierzchnie liście. Usmażona cebulkę oraz kiełbaskę i ewentualnie mięsko, dodajemy do kapusty, pieprzymy, sprawdzamy słoność, doprawiamy i gotujemy aż do miękkości, trwa to około 30-40 minut. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą do 1/3 wysokości kapusty, dodajemy liście, kulki, warzywko i wstępnie solimy, włączamy gaz i zaczynamy gotowanie.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://gotowanietoproste.blogspot.com/2020/03/bigos-z-modej-kapusty.html