CIASTO: szpinak mrożony - 35 dag cukier - 20 dag jajka - 4 szt olej - 1 szkl mąka pszenna - 1 szkl mąka krupczatka - 1 szkl proszek do pieczenia - 3,5 łyżeczki KREM: śmietana 36% - 500 ml śmietan - fin - 3 szt cukier puder - 3 łyżki DODATKOWO: perełki złote cukier błyszczący Szpinak odmrozić i odcisnąć. Do miski wbić jajka i wsypać cukier, zmiksować na wysokich obrotach na puszysta masę. Śmietanę ubijamy na sztywno dodając pod koniec śmietan - fix i cukier puder. Śmietaną przekładamy pierwszą cześć ciasta, przykrywamy drugą częścią ciasta, i dowolnie dekorujemy ciasto.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://camillawkuchni.blogspot.com/2018/04/torcik-szpinakowy-ze-smietana.html