Kebabowa karkówka - składniki: - 500-600 g karkówki - 0,5 opakowania przyprawy gyros (około 15 g) - 2 cebule - 250 g ketchupu - 1 łyżka majonezu - 3 łyżeczki ostrej musztardy - 1 łyżka śmietany 18% - przyprawy: sól i pieprz Jak zrobić kebabową karkówkę? - Karkówkę oczyść, pokrój na plastry i dokładnie natrzyj przyprawą gyros. - Plastry karkówki nasmaruj z obu stron marynatą i układaj w naczyniu warstwami: mięso, cebula, mięso, cebula, mięso i cebula. Rozpływająca się w ustach, aromatyczna, lekko pikantna karkówka w przyprawie gyros, która jest bardzo prosta w przygotowaniu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/03/kebabowa-karkowka.html