Czas całkowity: 1 godz. 10 min. Zielone kopytka z sera i szpinaku Mój przepis na: Składniki: 300 g białego sera 1 opakowanie mrożonego szpinaku 200 g mąki pszennej 1 jajko 1 ząbek czosnku 2 – 3 łyżki masła 1 łyżka soli Wystudź szpinak Połącz szpinak z serem, wbij jajko i dodaj mąkę – wyrób ciasto Stolnicę obsyp mąką Z ciasta formuj wałeczki, a następnie krój je ukośnie w kopytka Sposób wykonania: Biały ser rozdrobnij widelcem, lub zmiel Szpinak rozmroź i odcedź nadmiar soku, a następnie przesmaż na patelni Czosnek obierz i wciśnij do szpinaku, potrzymaj na patelni do całkowitego odparowania Zagotuj wodę z solą Kopytka wrzucaj na wrzątek, gdy wypłyną gotuj jeszcze minutkę i wyjmuj łyżką cedzakową na talerz