Ciasto brzoskwiniowa delicja

Marta
Ciasta
15.03.2020 19:58
Ciasto brzoskwiniowa delicja

Delicje nasącz sokiem z brzoskwiń i ułóż na kremie kokosowym. Mieszankę wlej na gotujące się mleko i cały czas mieszając ugotuj gęsty budyń. Pierwszą część biszkoptu włóż do formy i nasącz sokiem z brzoskwiń. Formę z ciastem wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 30 minut - do suchego patyczka. Resztę brzoskwiń pokrój w kostkę i dodaj do jednej części kremu. Galaretki rozpuść w 2,5 szklanki wrzątku, pozostaw do ostudzenia, a następnie wstaw do lodówki, by lekko stężały. Odłożone wcześniej trzy połówki brzoskwiń pokrój w kostkę i poukładaj pomiędzy delicjami. Trzy połówki brzoskwiń i sok odstaw na bok. W rondelku zagotuj 2 szklanki mleka z cukrem. Wyłóż krem z brzoskwiniami i przykryj drugą częścią biszkoptu. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Krem podziel na dwie równe części.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/03/ciasto-brzoskwiniowa-delicja.html