Roladki schabowe w sosie chrzanowym - składniki: - 600 g schabu - 1 mała czerwona papryka - 6 plasterków sera żółtego - 3 ogórki konserwowe - 3 łyżeczki chrzanu - 200 ml śmietanki 18% - przyprawy: sól i pieprz - dodatkowo: olej do smażenia Polecam Ci również mój przepis na roladki schabowe z szynką, ketchupem i serkiem śmietankowym oraz roladki schabowe w sosie ogórkowo-marchewkowym. Już kilka prostych i łatwo dostępnych składników wystarczy, by przygotować wyjątkowo pyszny obiad, bo właśnie tak smakują roladki schabowe z żółtym serem, papryką i ogórkiem konserwowym, duszone w sosie chrzanowym. - W razie potrzeby możesz zagęścić sos 1 łyżką mąki rozmieszaną w 1/3 szklanki wody. Jak zrobić roladki schabowe w sosie chrzanowym? Roladki przykryj pokrywką i duś na niewielkiej mocy palnika przez około 35-40 minut - do miękkości mięsa.