Placuszki bananowe na kefirze

Magdalena
Śniadania
15.03.2020 15:48
Placuszki bananowe na kefirze

Składniki: - 2 banany (najlepiej dojrzałe) - 1 szklanka mąki pszennej - 2 małe jajka (klasa M) - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 3-4 krople soku z cytryny (można pominąć) - 0,5 łyżeczki sody - 0,5 szklanki kefiru - opcjonalnie odrobina oleju do smażenia (ja smażę bez) - do podania ulubione dodatki: u nas przeważnie dżem, świeże owoce lub cukier puder Przygotowanie: Banany obieramy i przekładamy do miski. Placuszki bananowe na kefirze Dziś zapraszam Was na przepis na pyszne i proste w przygotowaniu placuszki bananowe na kefirze. Bananowe placuszki na kefirze podajemy same lub z ulubionymi dodatkami np. dżemem, owocami, cukrem pudrem. Na średnim ogniu smażymy placuszki (1 pełna łyżka masy = 1 placuszek). Robiąc zakupy spożywcze online nie zapomnij zapoznać się z rankingiem supermarketów A Wy z czym najchętniej jadacie placki i placuszki? Rozgrzewamy patelnię (można dodać niewielką ilość oleju, ja smażę bez). Was też zachęcam do wspólnego pichcenia z dziećmi. Tylko 5 składników, duże kawałki owoców i co najważniejsze – bez konserwantów i polepszaczy! No cóż… znikały równie szybko, jak się pojawiły 😉 Przygotowałam je wraz z dziećmi.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.slodkieokruszki.pl/placuszki-bananowe-na-kefirze/