Później pozbywamy się z nich pestek i wrzucamy je do malaksera (oryginalnie pomidory ściera się na tarce, ale jeśli nie mamy czasu, polecam tą opcję). Grzanki tostada con tomate Składniki: 3 półbagietki 2 średnie, dojrzałe pomidory (najlepiej malinowe lub bawole serca) kulka mozzarelli oliwa z oliwek świeża bazylia pieprz sól Każdą z nich skrapiamy oliwą z oliwek i układamy na niej małe półplasterki mozzarelli. Czasami zdarza się taka sytuacja, że jesteście w pracy i nagle dowiadujecie się, że wieczorem wpadają do Was znajomi. Mam dla Was ekspresowy przepis na pyszną i banalnie prostą przystawkę – grzanki tostada con tomate. Hmmm… mało czasu, trzeba ogarnąć mieszkanie (przynajmniej u mnie 😀 ), no i przygotować coś na ząb. Tuż przed podaniem układamy na grzankach pomidorową pastę i listek bazylii. Następnie układamy je na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.