Pizza z szynką parmeńską, oliwkami i rukolą

Pati
Obiad
27.11.2016 12:42
Pizza z szynką parmeńską, oliwkami i rukolą

😉 Pizza z szynką parmeńską, oliwkami i rukolą 2 sztuki o średnicy około 30 cm Składniki: ciasto na pizzę z TEGO PRZEPISU sos pomidorowy z połowy porcji z TEGO PRZEPISU 250 g startego sera żółtego 8 plasterków cieniutko pokrojonej szynki parmeńskiej słoiczek czarnych oliwek (240g) Podstawowy przepis na ciasto na pizzę pojawił się już ostatnio na blogu. Ciasto dokładnie smarujemy oliwą z oliwek (dzięki temu ciasto nie wchłonie sosu) i sosem pomidorowym. Placek posypujemy obficie startym żółtym serem i układami na nim plasterki szynki oraz pokrojonej na mniejsze kawałki oliwki. Każdą z nich rozgniatamy i nadajemy jej kształt koła (można to zrobić rękoma lub, jeśli chcemy cieńsze ciasto, rozwałkować). Tak przygotowaną pizzę przekładamy na kamień lub na blachę. Czas więc najwyższy na wykorzystanie go do przygotowania pizzy z pysznymi dodatkami. Jeśli posiadacie specjalny kamień do pizzy to musicie go porządnie nagrzać przed jej pieczeniem, jeśli takiego nie posiadacie nagrzejcie zwykłą blachę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://patigotuje.pl/dania-glowne/domowy-fast-food/pizza-z-szynka-parmenska-oliwkami-i-rukola/