Placki bez mąki i bez cukru – bezglutenowe Te placuszki nie zawierają w swoim składzie mąki, a tylko tę kokosową – dzięki temu są niskowęglowodanowe i nadadzą się na dietach paleo, keto czy SCD. Liczba porcji: 2 Składniki na placuszki: - ½ banana - 2 jajka - 15 listków świeżego szpinaku - ¼ szklanki cukinii startej na tarce - ½ szklanki mąki kokosowej - ¼ szklanki wiórków kokosowych - 1 łyżka mąki konopnej (opcjonalnie) - 1 łyżka oleju kokosowego Proste placuszki szpinakowe z kokosem i malinami – bez mąki, bez glutenu, bez laktozy Placki nigdy mi się nie znudzą. Świetnie pasują do kawy, a na dodatek są zdrowe – przemycam w nich sporo warzyw, nie zawierają klasycznej mąki, więc są niskowęglowodanowe, a słodzone jedynie bananem. Na słodko, na wytrawnie, a najbardziej lubię te z malinami, które idealnie wpasowują się w letni klimat. Spróbujcie np. tych paleo placków migdałowo – kokosowych, placuszków orkiszowych z nektarynkami albo placuszków gryczanych z musem rabarbarowym. A jeżeli macie jeszcze więcej ochoty na placuszki to na blogu jest ich całkiem sporo! Składniki na dodatki: - 100 g malin - surowe kakao - syrop klonowy lub miód (opcjonalnie) Przygotowanie: - Banana rozgniatamy widelcem i miksujemy z pozostałymi składnikami.