Chrupiące nugettsy na bazie mąki kukurydzianej doprawiałam przyprawy do kurczaka Skworcu Do obtoczenia: Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy na małe kawałki lub kostkę – powinny być na jeden/dwa gryzy. Podajemy w formie obiadu (z ziemniakami i surówką) lub jako dodatek do chleba, zapiekanek, a nawet na przyjęcie w towarzystwie dipu lub zwykłego ketchupu. Takie kawałeczki chrupiącego mięsa idealnie sprawdzą się w towarzystwie ulubionej surówki i ziemniaczków, jako dodatek do chleba, zapiekanek, a nawet na przyjęcie w towarzystwie dipu lub zwykłego ketchupu. W drugim talerzu / misce mieszamy 10 łyżek mąki kukurydzianej z 10 łyżkami mąki pszennej. Jeśli Wasi bliscy lubią kurczaka, to przygotujecie im chrupiące nugettsy na bazie mąki kukurydzianej. Smażymy na złoty kolor z obu stron (najlepiej na średnim ogniu).