Karkówka w sosie chrzanowo-musztardowym - składniki: - 800 g karkówki - 3 łyżki tartego chrzanu - 2 łyżki ostrej musztardy - 200 ml śmietanki 18% - 1,5 łyżki mąki - przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie - dodatkowo: olej do smażenia - Do garnka wlej około 500 ml wody, dodaj sól, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe, chrzan i musztardę, zagotuj. Miękkie, aromatyczne i proste w przygotowaniu mięso w sosie chrzanowo-musztardowym. - Obsmażoną karkówkę przełóż do garnka i gotuj na niewielkiej mocy palnika, pod przykryciem, przez 1 godzinę. Jak zrobić karkówkę w sosie chrzanowo-musztardowym? W razie potrzeby dopraw sos solą, pieprzem i słodką papryką.