Pałki z kurczaka duszone w sosie marchewkowym - składniki: - 8 pałek z kurczaka - 3 marchewki - 2 cebule - 4 ząbki czosnku - 1 szklanka bulionu lub wody - 2 łyżki mąki pszennej - przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, słodka papryka, ostra papryka, 2 liście laurowe, 3 ziela angielskie, 3 kulki pieprzu Pałki z kurczaka duszone w sosie marchewkowym z cebulą i czosnkiem to doskonały na obiad na szybki i pyszny obiad. Jak zrobić pałki z kurczaka duszone w sosie marchewkowym? - Mięso oczyść, dopraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz ziołami prowansalskimi. Mięso podlej 1 szklanką bulionu, przykryj pokrywką i duś na niewielkiej mocy palnika przez około 1 godzinę, od czasu do czasu mieszając. - Na rozgrzanym oleju obsmaż z obu stron pałki z kurczaka. - Po upływie powyższego czasu wyjmij pałki z bulionu i zagęść sos mąką.