Piersi w sosie pieczarkowym

Obiad
11.03.2020 9:26
Piersi w sosie pieczarkowym

Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka przyprawy (sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek) 500 g. pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 50 g. masła 1 szklanka wody 1/2 szklanki śmietanki 18 % 50 g. serka topionego Wykonanie: Cebulę pokroić w półplasterki, podsmażyć na maśle, dodać drobno pokrojony czosnek i pieczarki, pokrojone w plasterki. Ja zrobiłam po 3 z każdej piersi. Po kilka minut z każdej strony. Na osobnej głębszej patelni, podsmażyć piersi. Piersi przekroić, wzdłuż na plastry. Z ryżem, makaronem, kaszą, kluskami, czy ziemniakami. Jeśli lubicie piersi i pieczarki to polecam. Ja tym razem, podałam z ziemniakami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://agusiowesmakolyki.blogspot.com/2020/03/piersi-w-sosie-pieczarkowym.html