Naleśniki: 150 g mąki 150 ml piwa 100 ml mleka 2 jajka sól, pieprz 40 g masła, roztopionego 2-3 łyżki oleju Nadzienie: około 230 g serka śmietankowego 2 dymki 1 ząbek czosnku 1/2 czerwonej papryki pęczek szczypiorku kilka listków bazylii 250 g gęstej, kwaśnej śmietany ok. 50 g parmezanu sol, pieprz W naczyniu mieszamy jajka, mleko, piwo, mąkę oraz roztopione masło. Zdaję sobie sprawę z tego, że takie nie każdemu mogą zasmakować;) Można podać je na ciepło, lub na zimno – wówczas rezygnujemy z zapiekania ich oraz z dodatku śmietany z parmezanem (no chyba, że ktoś koniecznie chce 🙂 😉 ) Na około 5 sztuk. Udostępnij Zapisz Naleśniki z dość nietypowym nadzieniem – z serka kanapowego, z dodatkiem posiekanej bazylii, szczypiorku i papryki. Pieczemy do zarumienienia w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (przez około 15-20 minut). Twarożek mieszamy z dymką, bazylią i papryką. Gładkie ciasto naleśnikowe odstawiamy na około 20 minut.