Ciasto waniliowo-kakaowe z bananami (bez pieczenia)

Marta
Ciasta
04.03.2020 22:27
Ciasto waniliowo-kakaowe z bananami (bez pieczenia)

Ciasto bez pieczenia z bananami - składniki na krem budyniowy: - 500 ml mleka - 0,5 szklanki cukru - 1 opakowanie cukru waniliowego (16g) - 1 budyń waniliowy (proszek: 40 g) - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 3,5 łyżki kakao - 200 g miękkiego masła Ciasto waniliowo-kakaowe z bananami (bez pieczenia) - składniki na masę śmietanową: - 300 ml śmietany kremówki 30% - 2 łyżki cukru pudru - 1,5 łyżeczki żelatyny - 2 łyżki wody Pozostałe składniki: - około 200 g podłużnych biszkoptów - 2 banany - sok wyciśnięty z 0,5 cytryny - do nasączenia: 1 szklanka mleka + 1 łyżeczka aromatu rumowego - gorzkie kakao do oprószenia wierzchu Przepyszne, rozpływające się w ustach ciasto bez pieczenia na biszkoptach z kremem budyniowym waniliowym i kakaowym, bananami oraz lekko rumowym posmakiem. Na dnie tortownicy ułóż biszkopty i obficie nasącz mlekiem wymieszanym z aromatem rumowym. Jak zrobić ciasto waniliowo-kakaowe z bananami? - W pierwszej kolejności przygotuj krem budyniowy. - Banany obierz, pokrój na plasterki i skrop sokiem z cytryny. Mieszankę wlej na gotujące się mleko i cały czas mieszając ugotuj gęsty budyń. Na biszkopty wyłóż jasny krem, przykryj kolejną warstwą biszkoptów. W rondelku zagotuj 300 ml mleka z cukrem i cukrem waniliowym. - Powstałym krem budyniowy podziel na dwie równe części. Na kremie ułóż pokrojone banany, delikatnie wciskając je w masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/03/ciasto-waniliowo-kakaowe-z-bananami-bez.html