Na herbatniki wykładamy 1/3 gorącej masy serowej i kolejną warstwę herbatników na to drugą porcję masy serowej znowu herbatniki i reszta masy serowej i ostatnia czwarta warstwa herbatników. Mam dla was sernik,tym razem gotowany,do tego wiśnie i herbatniki.....Idealne ciasto do kawy na niedzielę i święta....polecamSkładniki:Przygotowanie:Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy po jednym jajku dalej ucierając. Kocham serniki w każdej postaci ,ale pewnie to już wiecie,bo jest ich sporo u mnie na bogu. 1 kg sera sernikowego z wiaderka 4 jajka 1 szkl. mleka 3 budynie waniliowe bez cukru 400 g herbatników 700 ml wiśni z sokiem (jak mamy sam sok wiśniowy to 500 ml) Wiśnie z sokiem zagotowujemy w garnku ,następnie wyłączamy gaz,wsypujemy galaretkę i mieszamy aż sięrozpuści ,odstawiamy do wystygnięcia,tężejącą galaretkę wylewamy na ciasto.