Składniki na rosół wołowy z makaronem: - 1 kg mięsa wołowego przerośniętego tłuszczem- np. szponder wołowy, - 3-4 marchewki, - 1/2 szt selera, - 1 pietruszka - 1 szt cebula, - 1 szt. liść laurowy, 2-3 ziarna ziela angielskiego - 1 łyżeczka ziarnistego pieprzu, - 1 łyżkę soli, - 1 łyżeczka cukru, - 2,5 litra wody Przepis na rosół wołowy, jak zrobić? Podajemy rosół wołowy z makaronem, pokrojoną w plasterki marchewką, kawałkiem mięsa z wołowiny i natką pietruszki. Dzisiaj chcę wam pokazać przepis na najlepszy rosół wołowy z makaronem, często taki nie przygotowujemy ze względu na cenę wołowiny. Rosół wołowy podajemy z makaronem, marchewką i mięsem, rosół posypujemy świeżą natką z pietruszki. Zmniejszamy gaz, dodajemy przyprawy (jesli używacie to możecie dodać do smaku kostkę rosołową wołową), 1 łyżeczkę cukru (mięso szybciej zmięknie) i gotujemy pod przykryciem ok. 1,5 godziny na małym gazie. Rosół z wołowiny z makaronem.