Składniki na Sałatkę z fasolką szparagową i buraczkami: - 1 słoik marynowanych buraczków 400ml (mogą być buraczki ugotowane) - 1 słoik marynowanej marchewki 400ml (może być ugotowana i pokrojona w kostkę) - około 30-40 dag fasolki szparagowej ugotowanej i pokrojonej ( może być marynowana) - 1 puszka kukurydzy - 1 puszka zielonego groszku - 10 jajek ugotowanych na twardo - 1 cebula (niekoniecznie) - 1 mały słoik majonezu - sól i pieprz Jajka obieramy i kroimy w grubą kostkę, do jajek dodajemy starte na tarce o grubych oczkach buraczki, odcedzoną marchewkę, groszek i kukurydzę, oraz pokrojoną w drobną kostkę cebule. Na końcu do dokładnie wymieszanej sałatki dodajemy fasolkę szparagową. Przygotowanie Sałatki z fasolką szparagową i buraczkami.