Ciasto Smerfuś

Marta
Ciasta
28.02.2020 22:15
Ciasto Smerfuś

Dwie galaretki niebieskie rozpuść w 600 ml wrzątku, natomiast dwie galaretki niebieskie do pianki śmietankowej rozpuść w 500 ml wrzątku. Czekolady z mlekiem rozpuść w kąpieli wodnej, pozostaw do lekkiego ostudzenia, a następnie wylej na wierzch biszkoptu. Miękkie masło dokładnie zmiksuj i wciąż miksując dodawaj naprzemiennie małymi porcjami, łyżka po łyżce, mleko z cukrami i mleko w proszku. Pierwszy blat biszkoptu włóż z powrotem do formy i nasącz wodą wymieszaną z cukrem pudrem i sokiem z cytryny. Pod koniec ubijania dodaj lekko stężałe galaretki rozpuszczone w 500 ml wody i zmiksuj do całkowitego połączenia się składników. Kiedy masa mleczna stężeje wylej na nią lekko stężałe galaretki rozpuszczone w 600 ml wody. Na biszkopt wyłóż masę mleczną i wstaw do lodówki, co całkowitego stężenia. Na wolnym ogniu zagotuj mleko z cukrem i cukrem waniliowym. Formę z ciastem wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 30 minut - do suchego patyczka. Galaretki pozostaw do ostudzenia, a następnie wstaw do lodówki, by lekko stężały. Po upieczeniu pozostaw biszkopt do całkowitego ostudzenia. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://slodkoslonepichcenie.blogspot.com/2020/02/ciasto-smerfus.html