Studzimy i gdy będzie całkiem zimne wtedy miksujemy z mlekiem w proszku aż powstanie gęsta masa (mleka w proszku można dodać troszkę mniej, lecz masa nie może być zbytnio płynna, ponieważ wtedy pischinger wyjdzie gumowaty). Przepis na: Andruty Łącznie: 40 min Składniki: 170 g masła 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mleka 1 łyżka kakao 210 g mleka w proszku 1 opakowanie andrutów Mój sprawdzony przepis na domowe andruty z dodatkiem mleka w proszku jest prosty, stosunkowo szybki i każdy sobie poradzi z jego przygotowaniem. Do tej pory robiłam różne andruty jak np. z masą kajmakową, z galaretkami, czy taką długo gotowaną na bazie mleka skondensowanego. Jednak w moim przypadku ta z dodatkiem mleka w proszku jest tym numerem jeden. Jeżeli jednak szukasz podobnych deserów, którymi chcesz poczęstować swoich gości to koniecznie wypróbuj Crème brûlée, rurki z kremem budyniowym lub tiramisu w pucharkach. Ja najczęściej wzbogacam jej smak mlekiem w proszku i w takiej wersji smakuje nam najbardziej.