Jako ostatnie na sałatkę wykładamy ugotowane, obrane ale jeszcze ciepłe jajka (tak jak na zdjęciu) i zajadamy. miks sałat 2 pomidory 4 jajka 2 małe białe oscypki (niewędzone) plus sos (łyżeczka musztardy francuskiej, łyżeczka miodu, sól, pieprz, łyżka oleju lnianego lub oliwy z oliwek oraz łyżka ciepłej wody) Natomiast, gdy mam więcej czasu, lubię przygotować sobie taką sałatkę i wtedy jajko obieram i przekrojone wykładam na sałatkę. Jajka o temperaturze pokojowej na pewno będą się gotowały krócej ale nie wiem ile Uwielbiam jajko na miękko zdecydowanie bardziej niż na twardo. Robimy sos z podanych składników na końcu dodając wodę aby składniki się dobrze połączyły. Gdy się zagotuje to wkładamy jajka do wody (takie wyciągnięte z lodówki) i gotujemy 6,5 minuty.