Podobne przepisy: Kremowa pomidorowa z jarzynami z rosołu Zupa pomidorowa z pomidorów z puszki Zupa pomidorowa z makaronem Pomidorowa z tortellini Pomidorowa z wędzoną papryką, fasolą i ziemniakami Do garnka wlewamy bulion, passatę pomidorową, dodajemy czosnek i startą na największych oczkach marchewkę (możecie też użyć tej z gotowania bulionu, ale wtedy dodajcie ją pod koniec gotowania zupy), wszystko gotujemy na średnim ogniu około 10 minut. Składniki: 1 l bulionu (ja użyłam warzywnego) 500 ml passaty pomidorowej 1 marchewka 1 ząbek czosnku 3/4 szklanki suchej kaszy jaglanej pęczek szczypiorku sól pieprz (przepis na 5 porcji) Zupa pomidorowa z lanymi kluskami Toskańska zupa pomidorowa Zupę doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem, rozlewamy ją do misek, podajemy z ugotowaną kaszą i poszatkowanym szczypiorkiem.