Składniki: 1 kg dojrzałych, mięsistych pomidorów 1 ząbek czosnku 200 ml octu balsamicznego 250 g czerwonej cebuli 1,5 łyżeczki soli 1 szklanka cukru 1/2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 1 łyżeczka gorczycy w proszku lub musztardy 2 łyżeczki curry Charakterystyczne jest to, że nigdy nie jest on jednolity i zawiera w sobie widoczne kawałki warzyw. Niestety u nas w Polsce jest bardzo ciężko go kupić, a wręcz jest to niemożliwe. Relish pomidorowy jest szczególnie popularny w krajach anglosaskich – od USA, poprzez Wielką Brytanię, aż po Australię i Nową Zelandię. Wyczytałam, że możemy zamiennie używać ocet balsamiczny, który jest również dużo tańszy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://foodmagazine.pl/relisz-pomidorowy/